У Приютівці завершився соціокультурний проєкт "Підтримай жінку"

  • 378

Фото без описуЦими днями у Приютівській громаді було завершено реалізацію соціокультурного проєкту "Підтримай жінку", що втілювався у життя активістками ГО "Творчість. Ініціатива. Енергія" на чолі з Дарією Ратушняк. Всі його ініціативи були націлені на підтримку сільських жінок-волонтерок та жінок, що втікали від війни, дружин військових.

У ході його впровадження було проведено 3 психологічні семінари з майстернями та 4 творчі лабораторії, і заключний захід − тематичний івент.

Так, зокрема вдалося організувати психологічні майстерні з декорування екологічних сумок спеціальними вибійками. Цими заходами було охоплено три населених пункти - Приютівку, Лікарівку, Бутівське. Також пройшло дві майстерні з декорування картин атласними стрічками - а саме їх проведено у Приютівці та Березівці. Ще одна майстерня з декорування імбирних пряників пройшла у Протопопівці. А два заключні заходи, що пройшли у Березівці і Протопопівці, носили арт-терапевтичний характер, адже його учасниці освоювали нові для них психологічно-розвантажуючі і релаксуючі практики з розфарбування мандал.

Важливо сказати, що у рамках реалізації проєкту всіма заходами було охоплено більше 200 учасниць. Це переважно сільські жінки-волонтерки, жінки з числа ВПО та дружини військових. Всі вони залюбки доєднувалися до запропонованих творчих і психологічних ініціатив, брали активну участь у обговореннях, надавали свої пропозиції.

Разом з тим найбільш потужним і психологічно насиченим заходом був підсумковий тематичний івент. На ньому місцеві майстрині презентувалися свої творчі напрацювання, а учасниці були задіяні у психологічних вправах арт-терапевтичного характеру. Також для дівчат був організований невеликий концерт, смачне чаювання, смаколики, бутерброди, і невеликі солодкі подарунки.

Важливо сказати, що сам проєкт "Підтримай жінку" набув у Приютівській громаді чималого розголосу, з'явилося багато охочих доєднатися до нових майстер-класів, надійшло чимало пропозицій про його продовження, тож активісти ГО"Творчість. Ініціатива. Енергія", шукатимуть можливості для подальшої реалізації подібних заходів.

Нагадаю, що втілити в життя всі творчі задуми і сам проект «Підтримай жінку» стало можливим дякуючи перемозі приютівських ативістів ГО "Творчість. Ініціатива. Енергія" у Всеукраїнському конкурсі міні-грунтів проєкту «Підтримка українського громадянського суспільства та волонтерських ініціатив», який реалізується Фондом «Освіта для демократії», та ГО «Наше Поділля», за фінансової підтримки Національного фонду в підтримку демократії.