QR-код у фіскальному касовому чеку – обов’язково чи ні?

QR-код у фіскальному касовому чеку – обов’язково чи ні?

  • Переглядів: 342

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що згідно з п. 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та п. 2 розд. II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 та від 08.06.2021 № 329 , фіскальний касовий чек на товари (послуги) (далі – фіскальний касовий чек) має містити реквізити, зокрема, QR-код, який містить у собі код автентифікації повідомлення (МАС) цього чеку, дату і час здійснення розрахункової операції, фіскальний номер касового чека/фіскальний номер електронного касового чека, суму розрахункової операції, фіскальний номер реєстратора розрахункових операцій фіскальний номер програмного РРО (рядок 26).

Чи треба звітувати деклараціями з нулями платникам єдиного податку першої-третьої груп?

Чи треба звітувати деклараціями з нулями платникам єдиного податку першої-третьої груп?

  • Переглядів: 322

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє. Згідно з абзацом першим п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або при наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Дана норма застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

Щодо оприлюднення інформації про шляхи повідомлення про порушення антикорупційного законодавства  з використанням засобів поштового зв’язку, на адресу: 04053, м. Київ, Львівська пл.,8;

Щодо оприлюднення інформації про шляхи повідомлення про порушення антикорупційного законодавства з використанням засобів поштового зв’язку, на адресу: 04053, м. Київ, Львівська пл.,8;

  • Переглядів: 375

 У випадках виявлення можливих фактів порушення вимог антикорупційного законодавства працівниками Головного управління ДПС у Кіровоградській області у платників податків та працівників органів ДПС є можливість подавати повідомлення про корупцію такими способами:

Звітність вважається прийнятою контролюючим органом після отримання другої квитанції

Звітність вважається прийнятою контролюючим органом після отримання другої квитанції

  • Переглядів: 313

Олесандрійська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє: обмежень щодо надсилання платником податків протягом одного дня декількох звітних документів в електронному вигляді за різними податковими деклараціями, розрахунками, звітами немає.

Сервіс від ДПС: інформування платників про терміни сплати за ліцензії, призупинення їх дії або анулювання

Сервіс від ДПС: інформування платників про терміни сплати за ліцензії, призупинення їх дії або анулювання

  • Переглядів: 472

  Для зручності платників податків в ДПС працює сервіс оперативного і автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії або анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

 Отримання податкового номера на дітей

 Отримання податкового номера на дітей

  • Переглядів: 489

ДПС  продовжує інформувати користувачів про існуючі зручні та сучасні електронні сервіси Електронного кабінету. Бажаючи зареєструвати дитину в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр), засобами Електронного кабінету один із батьків може подати в електронному вигляді заяву для реєстрації в Державному реєстрі (присвоєння податкового номера) на дітей.