Олександрійщина: укладення Договорів про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування  

Олександрійщина: укладення Договорів про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування  

  • Переглядів: 365

Порядок укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або одноразову сплату у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (далі – Договір) врегульовано ст. 10 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) та розділом V Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 (далі – Інструкція № 449).

Реєстр платників єдиного податку функціонує   безоплатно та у вільному доступі

Реєстр платників єдиного податку функціонує  безоплатно та у вільному доступі

  • Переглядів: 785

Відповідно до пункту 299.13 статті 299 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) з метою постійного забезпечення органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб інформацією, ДПС щоденно опрацьовує для безоплатного та вільного доступу на єдиному державному реєстраційному вебпорталі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та на власному офіційному вебсайті дані з реєстру платників єдиного податку.

До уваги юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців!     

До уваги юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців!   

  • Переглядів: 321

Олександрійська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що починаючи з 1 квітня 2021 року, платники податків щокварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, подають об’єднану звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Розрахунок).

РРО та/або ПРРО: застосування при реалізації продукції власного виробництва

РРО та/або ПРРО: застосування при реалізації продукції власного виробництва

  • Переглядів: 322

Олександрійська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Кіровоградській області області інформує, що відповідно до п. 1 ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами і доповненнями реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних уповноваженою особою відповідного суб’єкта господарювання. До продукції власного виробництва відноситься продукція, яка виробляється та реалізується самим підприємством в єдиному технологічному процесі з використанням власної або найманої робочої сили.

Декларуємо до 1 травня, а податки сплачуємо до 1 серпня

Декларуємо до 1 травня, а податки сплачуємо до 1 серпня

  • Переглядів: 325

  З початку 2021 року стартувала та триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2020 року. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни та самозайняті особи, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Звертаємо увагу, що згідно вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

Яка відповідальність за несвоєчасну сплату ПДФО в річній податковій декларації про майновий стан і доходи?

Яка відповідальність за несвоєчасну сплату ПДФО в річній податковій декларації про майновий стан і доходи?

  • Переглядів: 322

Олександрійська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Кіровоградській інформує, що відповідно до п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним роком, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею в річній податковій декларації про майновий стан і доходи. Згідно з п. 124.1 ст. 124 ПКУ у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання (крім грошового зобов’язання у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, застосованих до нього на підставі ПКУ чи іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, а також пені, застосованої до нього на підставі ПКУ чи іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи) протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах: