Сказ та його профілактика

Сказ та його профілактика

  • Переглядів: 2379

Епідемічна та епізоотична ситуація зі сказу в районі залишається складною. Природні вогнища сказу існують практично на всій його території. Щорічно реєструється захворювання на сказ серед тварин та випадки укусів людей хворими на сказ тваринами. Так за 6 місяців 2020 року в населених пунктах району захворіло на сказ дві домашні тварини. Загибель цих тварин можна було б попередити якби власники цих тварин виконували свої обов’язки, які зазначені у пункті 6 «Правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах».

Як врятуватись від спеки!

Як врятуватись від спеки!

  • Переглядів: 522

Природа розпорядилася так, що літні теплі сонячні дні іноді перетворюються в періоди спеки. Висока температура повітря – це серйозне навантаження для організму, що виснажує людину морально і фізично. Літня спека приносить дискомфорт та може нашкодити здоров’ю. Найгірше жарку погоду переносять маленькі діти, люди похилого віку, вагітні, а також люди, які страждають ожирінням, хворобами серця, гіпертонією і діабетом.

Хто ризикує підхопити ботулізм!          

Хто ризикує підхопити ботулізм!       

  • Переглядів: 605

  На стихійних ринках, у маленьких магазинчиках, де немає хороших холодильних камер, або вони старі та брудні – у всіх цих місцях можна купити ботулізм.

Харчові отруєння та їх профілактика       

Харчові отруєння та їх профілактика      

  • Переглядів: 3148

До гострих кишкових інфекцій відносяться: черевні тифи, сальмонельози, дизентерія, гастроентероколіти, холера. З настанням тепла легко отримати харчове отруєння чи кишкові інфекції, пов'язані із уживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками зазначених захворювань, оскільки створюються сприятливі умови для розмноження і розповсюдження шкідливих бактерій у довкіллі. Актуальними чинниками передачі кишкових інфекцій є неякісно помиті овочі, зелень, фрукти, ягоди й молочна продукція, яка купується населенням на ринках, у т.ч. стихійних, у приватних осіб, зберігається без належних температурних умов та вживається без необхідної термічної обробки.    

НЕБЕЗПЕЧНІ КЛІЩІ

НЕБЕЗПЕЧНІ КЛІЩІ

  • Переглядів: 520

Хоч весна у цьому році затяжна та не дуже тепла, але сезон кліщів у розпалі. Після тривалого карантинну люди нарешті вийшли на відпочинок до парків, скверів, відновили поїдки до лісу. Однак приємне проведення часу може затьмарити зустріч з кліщами.